Походът на книгите

На 20. 04. 22 г. учениците от III и IV клас се включиха в националната кампания „Походът на книгите“ и по-точно в инициативата на Асоциация „Българска книга“ – Известни личности четат на децата.

Този своеобразен празник на четенето започна с песента „Приказките“ по музика на М. Шоселова и текст М. Дълъгчиева. Учениците споделиха своите чувства, мисли и преживявания, изпитани, когато са чели приказките, за които се пее в песента.

А след приказната еуфория, малките книголюбци се „запознаха“ виртуално с днешния „гост“ – известният български политик и баща на три деца – Делян Добрев. Той се включва в благородната инициатива като чете книжки с приключенията на Франклин.

Първата история е „Франклин се изгуби“. Учениците слушаха с интерес приключенията на костенурчето. Стигнаха до заключението, че трябва да изпълняват препоръките на възрастните за да се избегнат неприятности. Втората история, която чуха беше „Франклин и компютърните игри“. Изводите, които учениците си направиха бяха, че трябва повече да четем и по-малко да играем на компютърни игри за да имаме повече приятели.

Учениците разгледаха и „Приказния куфар“ на IV клас, който също беше наш „гост“ и си набелязаха книжки за четене през свободното време.

Срещата с вълшебния свят на книгите завърши с приказката на Валери Петров – „Пук“, прочетена от актрисата Мария Ангелова.

Учениците се убедиха, че четенето наистина е любимо и увлекателно занимание за всички хора – известни и неизвестни. И че с книгите, за миг, можем да „обиколим“ света и да надникнем в необятния свят на знанието.

Походът на книгите
« на 4 »