Международен фестивал “Корабът на изкуствата”

От 22 до 24 юни 2018 година в красивия черноморски град Поморие се проведе за пети път Международния фестивал “Корабът на изкуствата” с участието на изпълнители и художествени колективи от страната и чужбина на възраст от 6 до 25 години.Изпълнители и художествени колективи от Русия, Молдова, Украйна, Сърбия и цяла България участват  в Поморие за петото юбилейно издание на международния фестивал „Корабът на изкуствата“. Фестивалът започва с дефиле на участниците по главната пешеходна улица на града и концерт в залата на НЧ „Просвета 1888“.

Над 300 деца играят народни танци, 200 танцуват балет, а още толкова демонстрират певческия си талант и умения да свирят на различни инструменти. Представянето на участниците е на три сцени – в Градската художествена галерия „Дечко Стоев“, в НЧ „Просвета 1888“ и на откритата сцена на артклуб „Омара“.

Организатори на конкурса са Община Поморие и Общински детски комплекс – Поморие под патронажа на Кмета на Община Поморие.

Цели на фестивала са: Културен обмен и сътрудничество на децата от България и чужбина и техните преподаватели; запознаване с културата на България. Приобщаване към културните ценности на музикалното, танцовото и изобразителното изкуство. Предоставяне на възможност за творческа изява; издирване и популяризиране на млади таланти, обмен на репертоар и опит.

Учениците от ХТТС при СУ „Елин Пелин“ – Варна с ръководители Тодор Тодоров и Галя Желева получиха най-голямата награда – Специалната награда за отлично представяне в Международния фестивал “Корабът на изкуствата” град Поморие.