ПЪРВО МЯСТО НА ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯ ТАНЦОВ СЪСТАВ ПРИ СУ „ЕЛИН ПЕЛИН

ПЪРВО МЯСТО НА ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯ ТАНЦОВ СЪСТАВ
ПРИ СУ „ЕЛИН ПЕЛИН“
с ръководител Тодор Тодоров на ХІI Национален музикален фестивал „Фолклорен изгрев“ 2018 град Варна

Над 200 участника има на ХII Национален музикален фестивал „Фолклорен изгрев“ във Варна. Фолклорният празник изпъстри с ритъм и настроение гостоприемните атриуми на Grand Mall от 13 до 15 април. Рекордният брой талантливи млади участници се състезаваха за престижните отличия пред жури от уважавани изпълнители и преподаватели – авторитети в българската фолклористика. Журито оценява състезателите по майсторство на изпълнение, сценично поведение и въздействие, а също – подбор на музикален съпровод, костюм и реквизит. Председател на журито е акад. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално и танцово изкуство (АМТИИ) – Пловдив. В журито са още уважаваните проф. д-р

Тодор Киров – декан на катедра „Музикален фолклор“ в АМТИИ – Пловдив, маестра Ваня Монева – продуцент „Фолклорна музика“ в БНР и диригент на хор „Космическите гласове на България“, и маестро Димитър Христов – диригент на Оркестъра за народна музика на Националното радио. Организатори на форума са продуцентска компания „Сънрайз Маринов“, фолклорна телевизия „Сънрайз Мюзик“ и домакините от Grand Mall. „Сънрайз Маринов“ е организатор и партньор на редица български фестивали за фолклор и е една от утвърдените продуцентски компании в страната в областта на музикалния фолклор. 12-то издание на „Фолклорен изгрев“ е под патронажа на кмета на район Младост във Варна Христо Христов.
Шевиците на националните носии и усмивките на младите танцьори от представителния танцов състав при СУ „Елин Пелин“с ръководител Тодор Тодоров са за завоюваната първа награда в 12-ото издание на фестивала „Фолклорен изгрев” град Варна.