Награди 2017/2018 г.

Учениците от ХТТС и от 8 а клас – паралелка с професия „Танцьор“ с ръководители Тодор Тодоров и Галя Желева участваха и се представиха отлично във фолклорния коледен концерт „Дряновица”. Коледари от училището дадоха своята благословия и отправиха пожелания за успешна година към кмета на Община Варна и на кмета на район „Одесос” .

На проведеното събрание – годишен отчет на Общинската комисия за БППМН с темпераментните си изпълнения новогодишно-коледен поздрав към всички отправиха танцьорите от 8 а клас с ръководител Галя Желева.

Коледари от 4 а клас с ръководител Р.Иванов посетиха ДГ „Пролет“ и ДГ „Палечко“ като пяха коледарски песни, наричаха и танцуваха за здраве и берекет.

На проведения открит урок с учениците от 8 а клас -паралелка с професия „Танцьор“ с ръководител Галя Желева родителите изразиха своята благодарност за отличните резултати на децата си на учителката и училището.

В„Пролетно надиграване“ в Град МОЛ Варна в категория Танцови състави 14 – 18 години с трето място е награден Представителния танцов ансамбъл на СУ „Елин Пелин“ гр. Варна с ръководител Тодор Тодоров .

На Националния музикално – фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ – град Пловдив, 2018 г.Училищният танцов състав с ръководител Тодор Тодоров завоюва Първо място с диплом и златна лира.

На ХII Национален музикален фестивал „Фолклорен изгрев“ във Варна представителния танцов състав при СУ „Елин Пелин“с ръководител Тодор Тодоров са получили първа награда .

Специална награда за представителния танцов състав при СУ „Елин Пелин“

с ръководител Тодор Тодоров на Национален фолклорен конкурс „С песните и танците на Тракия“ 2018 град Варна .

Първа награда и за хореографска паралелка осми клас при СУ „Елин Пелин“с ръководител Галя Желева на Национален фолклорен конкурс „С песните и танците на Тракия“ 2018 град Варна.

Учениците от ХТТС при СУ „Елин Пелин“ – Варна с ръководители Тодор Тодоров и Галя Желева получиха най-голямата награда – Специалната награда за отлично представяне в Международния фестивал „Корабът на изкуствата“ град Поморие.

На 11.05.2018 г. Министерството на образованието и науката, съвместно с българските общности зад граница, организира инициатива „Розите на България“. Тя е посветена на на Деня на Светите братя Кирил и Методий. Реализира се в партньорство с Министерството на външните работи, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина Учениците от СУ „Елин Пелин“, гр. Варна се включиха в инициативата с кръшни хора в двора на училището!

Както всяка година танцьорите от СУ “Елин Пелин” откриха празничното шествие, посветено на 24 май.

Тодор Тодоров – ст. учител в СУ „Елин Пелин“ и ръководител на ХТТС по повод 24 май получи Награда Варна за най- заслужил учител в професионалното образование.