Престижни награди през учебната 2016/2017 година

Учениците от СУ „Елин Пелин” участваха в XVII Национален детски 12 ///

музикално- фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, организиран от НМФС „Орфеево изворче“ и Община Стара Загора. Над 1400 изпълнители от цялата страна се включиха в конкурса. Националният детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“е най-големият и утвърден във времето и през тази година е включен в програмата на Министерството на културата за закрила на деца с изявени дарби. За поредна година той даде сцена за изява на деца таланти в областта на фолклорното изкуство. Деца и младежи от цяла България се събраха, за да засвидетелстват за пореден път таланта и обичта си към българския фолклор. Конкурсът се проведе на 5 сцени пред 5 отделни журита.

Училищният танцов състав с ръководител Тодор Тодоров завоюва Първо място с диплом и златна лира.

Детският танцов състав с ръководител Галя Желева завоюва второ място с диплом и сребърна лира.

Детският танцов състав с ръководител Галя Желева и Училищният танцов състав при СУ „Елин Пелин“ с ръководител Тодор Тодоров взеха участие в първия фестивал на българския фолклор „Пролетно надиграване“ 2017.Фестивалът бе организиран от Grand Mall с партньорството на Сънрайз Мюзик ТВ и агенция Бинев и с подкрепата на Община Варна. 76 танцови състава от страната участваха, като учениците от нашите танцови състави се представиха достойно и заслужиха аплодисментите на публиката.

Учебният танцов състав с ръководител Тодор Тодоров и Детският танцов състав с ръководител Галя Желева взеха участие в четвъртия национален фолклорен конкурс „С песните и танците на Тракия“. Танцьорите се представиха отлично и завоюваха първи места.

Учениците от VII а клас с ръководител Галя Желева се представиха отлично на националния кръг на Националното състезание по хореография „Фолклорна плетеница“ – 2017 година в град София .

Учениците от Представителния танцов ансамбъл при СУ „Елин Пелин” с ръководител Тодор Тодоров и Детският танцов състав с ръководител Галя Желева участваха в XVII Детски етнофестивал „Децата на Балконите – с духовност в Европа“-Хасковски минерални бани. Този фестивал съхранява автентичната култура на етносите, духовните ценности, традициите и идеите за единство и толерантност.

На сцената в Минерални бани участниците се състезаваха в пеене и танц в продължение на 1000 часа в два поредни дни -на 31 май и 1 юни. Представиха се близо 2000 деца, 80 групови и 25 индивидуални изпълнители от 17 области и 44 населени места в България, както и участници от 6 държави , между които Индия, Молдова. Сърбия, Македония и Босна и Херцеговина. Това бе най-мащабната проява в страната, посветена на Международния ден на детето.

Представителният училищен танцов състав към СУ „Елин Пелин”- Варна с ръководител Тодор Тодоров завоюва Първо място със златен медал в раздел Танцови колективи. И получи още една награда , признание за училищния танцов състав и неговия ръководител – Специалната награда на Сдружението на танцовите дейци.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com